Bu sınaq mərhələsində olan səhifədir - heç bir sifariş yerinə yetirilməyəcək.
26 nəticədən 1–15 göstərilir
Bal – arılar tərəfindən hazırlanan, çox güclü şəfaverici təsiri olan təbii qidadır. O, bədəndən zərərli toksinləri çıxardığı üçün mədə-bağırsaq traktının və dərinin vəziyyəti yaxşılaşır.
Bəhməzi min bir dərdin dərmanı da saymaq olar. Şəkər tozundan fərqli olaraq bəhməz az enerjilidir, üstəlik qida dəyəri yüksəkdir.
Enerji Vulkanı (ballı çərəz) enerji verən ən gözəl qidalardan biridir. Tərkibində olan bal, qoz, fındıq, badam kimi çərəzlərin birçox faydalı xüsusiyyəti vardır.
Günəbaxan yağının tərkibi linolin və lionolen doymamış yağ turşuları ilə zəngindir. Orqanizmin esensial turşusuna və F vitamininə olan ehtiyacını bu yağdan istifadə etməklə ödəmək mümkündür.
Hinduşka ətinin tərkibində asan həzm olunan sadə zülallar, o cümlədən mioqlobin çoxdur.
Kərə yağı fosfatidlər və yağda həll olan vitaminlərlə zəngindir.
Tərkibində zülal, yağ və süd şəkəri ilə yanaşı əvəz olunmayan çoxlu metionin və amin turşuları, kalsium, fosfor, dəmir, maqneziumla zəngin olan kəsmik müntəzəm olaraq istifadə edildikdə orqanizmdə immuniteti gücləndirir, stressi aradan qaldırır.
Kərə yağının tərkibində bir çox əvəzsiz vitaminlər (A, D, E, C, B, K), kalsium, kalium, fosfor, yağlı turşular və aminoturşular var.
Ördək ətinin tərkibində çoxlu miqdarda B qrup vitaminləri və mikroelementlər var ki bu da orqanizmə çox faydalıdır.
Pendirin tərkibində insan orqanizmi üçün vacib olan zülal, süd yağı, mineral maddələr, vitamin və ekstraktiv maddələr vardır.
Pendirdə A, D, E, B1, B2, PP, C və başqa vitaminlər, həmçinin zülallar, yağlar, mineral maddələr, kalsium, fosfor mövcuddur.
Antioksidant təsirə malik olan propolisin tərkibində kalsium, sink, kalium, mis, natrium, dəmir və minerallar, C, E, B1 və B2 vitaminləri vardır.
Dəmir və kalsium baxımından olduqca zəngin olan camış qatığı qripə qarşı təsirli olub, organizmə kənardan daxil olan bakteriya və viruslara qarşı qorumağa köməkçi olur, immunitet sistemini gücləndirir, xərçəngin əmələ gəlməsinə mane olur.
İnək qatığı kalsiumla zəngindir və orqanizm tərəfindən çox asan mənimsənilir.